Fredensborg Kommunes venskabsbyer

Herunder finder du en omtale af Fredensborg Kommunes venskabsyer.

Håbo Kommun, Sverige

Ca. 30 km NV for Stockholm ad E 18 ligger Håbo Kommune med Bålsta som den største by, der ligger ud til Mäleren i den smukke skærgård. Mälarbanen har stop i Bålsta. Kommunen har ca. 17.500 indbyggere. I Håbo er skabt Sveriges bedste skolesystem, som besøges af folk fra det meste af verdenen. Håbo er kendt for “Skoklosterspelen”, som hvert år i juli opføres på det kendte barokmuseum Skokloster Slot.
Telefon: Tlf. 0046 – 0171-525
Email: E-mail: kommun@habo.se.
Hjemmeside: http://www.habo.se

Ingå Kommun, Finland

Ingå ligger ca. 60 km vest for Helsingfors i den vidtstrakte skærgård i Hangö bugten. Af de ca. 4.900 indbyggere bor halvdelen i Ingå kirkby og ca. 67% er svensktalende. Der er både bus og togforbindelse fra Helsingfors. Kommunen byder på mange skønne naturoplevelser med badestrande, fisketure, sejlture i skærgården, besøg på lokalmuseer i byerne Degerby, Barösund, Ingå kirkby og Fagervik. Ingå er kendt for det årlige tilbagevendende musikarrangement “Musik vid havet”.
Telefon: Tlf. 0035 – 09-295.1
Email: E-mail: inga@inga.fi
Hjemmeside: http://www.inga.fi/

Nittedal Kommune, Norge

Til Nittedal er der ca. 600 km med bil langs den svenske vestkyst, og kommunen ligger ca. 25 km nordøst for Oslo. RV 4 går gennem kommunen. De ca. 19.000 indbyggere er koncentreret i byerne Nittedal, Hakadal og Rotnes. Kommunen er omgivet med skov, mod sydvest Nordmarka og mod nordøst Romeriksåsene, hvor der er rig mulighed for trave-, fiske-, ski- og kanoture. Varingskollen Alpincenter ligger i Østlandets flotteste bakker.
Telefon: Tlf. 0047 – 67059300
Email: E-mail: postmottak@nittedal.kommune.no
Hjemmeside: http://www.nittedal.kommune.no/

Paide, Estland

Paide ligger ca. 70 syd for Tallin og hovedvej 5 går igennem byen, hvor der også findes en fuldt intakt bymur med fremspring og smukke tårne. Byen har ca. 9.700 indbyggere. Den er bygget op omkring en lang hovedgade og et torv med mange gamle smukke træhuse. Der findes flere rester fra gammel tid. f.eks. en russisk ortodoks kirke og en ridderborg, hvor tårnet Vallitorn er det eneste, der er tilbage og nu er byens varetegn.
Telefon: Tlf. 00372 – (038) 0
Email: E-mail paide@paide.ee
Hjemmeside: http://www.paide.ee/

Stadt Bad Berleburg, Tyskland

Der er ca. 750 km i bil til Bad Berleburg, som har ca. 22.000 indbyggere og ligger i Nordhein-Westfalen. Byen blev vores venskabsby, da prinsesse Benedikte giftede sig med prins Richard. Fyrsteparret bor på slottet, som er fra 1732. Publikum er velkomne ligesom den tilhørende park også er åben for besøgende. Byen indeholder flere egnsmuseer, kursanatorier og hyggelige gästhaus, som ligger i skovrige højdedrag eller idylliske dale.
Telefon: Tlf. 0049 – 02751/92
Email:
Hjemmeside: http://www.bad-berleburg.de/

Sudbury, England

Byrådet i Fredensborg-Humlebæk Kommune vedtog den 27. juni 2005 at der skal arbejdes for at indgå en officiel venskabsbyforbindelse med den engelske by Sudbury. Sudbury ligger i Suffolk tæt på Harwich og lufthavnen Stanstedt. Siden 2005 har der udover officielle delegationer været gensidige besøg af flere foreninger, musikskolen m.fl. I 2006 dannedes en Sudbury-Klub bestående af fok med særlig interesse for dette venskabsbysamarbejde.
Er du interesseret i at høre nærmere om Sudbury kan du kontakte formand for Sudbury-klubben Ulla Weyman

Telefon: Tlf. 40854070
Email:
Hjemmeside: