Kommende arrangementer

Tirsdag den 8. juni kl. 14.00 viser Humle Bio filmen TOVE om den finske tegner og forfatter Tove Jansson i samarbejde med lokalafdelingen af Foreningen Norden.

Kunne du tænke dig at se den?

Nu, hvor Danmark åbner mere op og mange af os er vaccineret, er det også muligt at gå en tur i biografen.
Zaida Bergroth og Eeva Putro har skabt en dejlig film om Tove Jansson, mumitroldenes mor. Den kunne vi godt tænke os at se sammen med jer.

Så vil vi gerne invitere dig og en ledsager til at se filmen. Vi har reserveret billetter til foreningens medlemmer og de er gratis for dig. For ledsagere, der ikke er medlemmer af foreningen, er prisen 50 kr. som betales i biografen til foreningen, kontant eller med mobile pay.

Vil du deltage, skal du tilmelde dig senest den 29. maj til Lisa Juhler  lisajuhler@gmail.com eller tlf. 2251 0829.

”TOVE var Finlands Oscar-bidrag og åbningsfilm på Göteborg Filmfestival 2021.
Tove Jansson er kendt i hele verden for de folkekære mumitrolde og deres magiske univers. I det biografiske drama Tove følger vi den unge billedkunstner i efterkrigstidens Helsinki, hvor hun kæmper for at bryde fri af sin berømte faders skygge og skabe sin egen kunst.

I kunstnermiljøet møder hun den frisindede politiker Atos Wirtanen, som hun forelsker sig i, men Jansson drages også af den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler, der, på trods af Janssons egen tvivl, tror på at mumitroldene er noget helt unikt.” Citat fra Filmporten.dk
Rollen som Tove spilles suverænt af svensk-finske Alma Pöysti