Onsdag den 5. september kl.
19.00 på Humlebæk Bibliotek

Qullissat – byen der ikke vil dø.

Billedforedrag af Søren Peder Sørensen.

I årene 1969-1972 tvangsforflyttede man 1100 mennesker fra kulminebyen Qullissat. Venner, naboer og familie blev spredt ud over 2.000 km, men mange af dem mødes fortsat hver sommer i den forladte by.

Søren Peder Sørensen har besøgt Qullissat gennem 4 somre og har udgivet bogen ”Qullissat – byen der ikke vil dø”, der fortæller byens og dens indbyggeres historie.

Qullissat_01

Søren Peder Sørensen i Qullissat

Billetter a 20 kr. købes ved indgangen. Billetter a 30 kr. for ikke-medlemmer.

Qullissat_03 Qullissat_02

Mandag den 11. november kl. 19.00 på Humlebæk Bibliotek
Skumringstid i Norden. Tema: Helte i Norden.

SkumringstidI bibliotekets skumringscafe læser Bent Skov Larsen højt af årets tekst fra Einar Mar Gudmundsson Islandske konger.

Derefter sætter vi fokus på nogle danske heltinder. Nogle af de danske kvinder, der deltog i modstandskampen under besættelsen, har fortalt deres historie til Katrine Læseøe Engberg.

Hun har samlet beretninger fra 8 kvinder i bogen Modstandskvinder. Kathrine Læsøe Engberg fortæller om kvinderne og sine møder og samtaler med dem.

Arrangeres i samarbejde med Fredensborg Bibliotekerne. Billetter kan købes fra 1.oktober på www.fredensborgbibliotekerne.dk/arrangementer og koster 50 kr.

For medlemmer af biblioteksklubben og Foreningen Norden koster billetterne 35 kr.