Kommende arrangementer

27. april til 15.maj på Humlebæk Bibliotek

Lyset i Norden – set og oplevet af danske kunstnere.
Fernisering 27. april kl. 10-13.
Kunstudstilling i samarbejde med Humlebæk Kunstforening.

Under ferniseringen fejrer vi Foreningen Nordens 100 års jubilæum med Humlekvartetten, der byder på prøver fra den nordiske sangskat. Kvartetten består af Lotte Sangstad (Sopran), Merete Sanderhoff (Alt), Martin Nyeland (Tenor) og Hans Emborg Bünemann (Bas). Alle med mangeårig tilknytning til Humlebæk.

 


Lørdag den 27. april kl.16.00 i Egedal Byens Hus, Egedalsvej 2, Kokkedal
Fredensborg Brass Ensemble fejrer Foreningen Nordens
100 års jubilæum med dejlig nordisk musik.
Kom og vær med til at fejre norden i dejligt musikalsk selskab.
Der er gratis adgang.


Dorte Futtrup fortæller :”Emilie Demant Hatt – en vildfugl i dansk kunst
Tirsdag den 7. mai kl. 17-18 på Humlebæk Bibliotek
”Emilie Demant Hatt – en vildfugl i dansk kunst” er en fascinerende fortælling om maleren Emilie Demant Hatt. Emilie blev født på Salling og uddannet ved Kunstakademiets Kunstskole for Kvinder i København.
I 1903 udstillede hun første gang på Charlottenborg.
Hun var ungdomskæreste med Carl Nielsen, som komponerede flere musikstykker til hende.
Emilie lærte sig samisk, bosatte sig i en periode i Lapland og levede som nomade.
Her blev hun fødselshjælper for samernes første forfatter Johan Turi – og økonomisk bistået af malmkongen Hjalmar Lundbohm.

Gennem en timelange forestilling bliver Emilie Demant Hatt levende for alle i salen. Dorte Futtrup har en forunderlig evne til at gribe publikum med sine fortællinger, der blander grundig research og facts med et intens drama, så episoderne i Emilie Demant Hatts liv kom til at stå krystalklart for publikum.


Lørdag den 1.juni kl. 14.00 i Fredensborg Slotskirke
Koncert med kor fra Håbo, Nittedal og Fredensborg.
I anledning af Foreningen Norden 100 års jubilæum vil der blive sunget sange fra 10 årtier dirigeret af Peter Spies og med musikalsk akkompagnement. Festtale af landsforeningens formand Mogens Jensen.
Der er gratis adgang.

Koncerten er en del af Nordisk Kortræf torsdag den 30. maj til 2.juni, hvor Sletten Koret og Cantarellerne fra Fredensborg Kommune, Envisorna, Klosterlikören og Håbo Damkor fra Håbo Kommune og Nittedal og Groruds Mandskor og Kosak fra Nittedal Kommune under ledelse af komponisten og musikeren Peter Spies nyder samvær og korsang.  Nordisk Kortræf støttes af Venskabsbyforum og Nordea Fonden.