Kommende arrangementer


Mandag den 9. november kl. 19.00 på Humlebæk Bibliotek
Skumringstid i Norden

NB! Grundet den aktuelle Corona-situation har vi desværre set os nødsaget ti at aflyse arrangementet.

Årets tema er Norden i Verden og årets tekst er fra Audur Ava Olafsdottirs roman Ar.

Bent Skov Larsen indleder aftenen kl. 19.00 med oplæsning af årets tekst.
Derefter skal vi have lidt underholdning med musikerne Carsten Østerskov og Peter Brandt.

Vi slutter aftenen af med et foredrag om Jørgen Jürgensen, der i 1800-tallet sejlede helt om på den anden side af jorden og var den første til at besøge Tasmanien.
Historien om Jørgen Jürgensen er en historie om en pirat, sælfanger, forfatter og jordomsejler. Hans liv var overmåde eventyrligt og i 1809 var han Islands konge i hele 2 måneder. Det er Kurt L. Frederiksen, der også har skrevet romanen Fribytteren, der fortæller historien.

Har man lyst til at høre mere om den utrolige historie og hygge sig sammen med andre norden-venner i skumringscafeen, kan man tilmelde sig til Lisa Juhler  på tlf. 2251 0829 eller på mail lisajuhler@gmail.com.

Deltagelse er gratis, men i lyset af coronasmitten er der et begrænset antal deltagere og forhåndstilmelding.

Jørgen Jürgensen –
en eventyrer og en eventyrlig skikkelse.
Denne danske fribytter er stort set skrevet ud af danmarkshistorien, men er til gengæld berømt så fjerne steder som Island, Australien og Tasmanien. Han blev kaperkaptajn under Englands-krigene, fængslet, siden jordomsejler, sælfanger, selvudnævnt konge over Island, skrev verdens første frie forfatning, overværede slaget ved Waterloo, førte samtaler med Goethe, dødsdømt, deporteret, opdagelsesrejsende – forfatter og filosof. Blot kunne han ikke holde sammen på det hele og døde på Tasmanien.Dette foredrag fortæller historien denne skikkelse, der levede fra 1784 til 1841. Samtidig fortæller det også om romanens tilblivelse, der undervejs blev næsten lige så farverig som hovedpersonens liv